tirsdag den 8. marts 2022

Blåt og gult forår


Det er næsten 2 uger siden Ukraine blev invaderet af Rusland, og mine tanker går meget ofte i den retning i dagens løb. Solsikken er Ukraines nationalblomst, så jeg starter med et billede af nogle vældig høje solsikker, som engang stod i kolonihaven. Det kan ikke blive mere blåt og gult!


I øjeblikket er det kirsebærkornellen som står på spring med sine mange små gule kvaste op mod en knaldblå forårshimmel. Den sender også sin hilsen til det store hårdtprøvede land, og vil bare blive smukkere i tiden der kommer - men nede i jordhøjde er der fuld gang i blå/gule krokus, som stråler i solen.


Lad de små ukuelige krokus symbolsk vise min medfølelse med alle implicerede i denne rædsomme krig. Håbet er ganske lille, men det er alt hvad vi har.Der er kun tabere i krig. Hvornår bliver vi klogere?
17 kommentarer:

 1. Ja, denne krigen går meg på nervene av å tenke på, for det er både grusomt og surrealistisk at sitvasjonen i det hele tatt oppsto. Ja, håpet er det eneste vi har selv om det er lite. Vakre solsikker og krokus, Ulla!
  Ha det godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tænk hvis det var os Marit, der skulle forlade alt hvad vi har? Jeg har virkelig ondt af ukrainerne, som ikke kan finde sikkerhed noget sted i deres eget land. Vi må bare være glade for det vi har og så ellers bidrage med den hjælp vi kan.

   Tusind tak og mange hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Krigen er forfærdelig, men det synes jeg egentlig også den uendelige tvdækning er. Der er ulækkert mange dagsordener i spil.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis man læser lidt om Ukraines historie forstår man de mange dagsordner - til en vis grad. Det er en voldsom tv-dækning, og jeg kan slet ikke holde ud at se ret meget ad gangen, men det er jo også en helt usædvanlig situation, hvor alle mulige forskellige holdninger i vores ende af verden pludselig kan forenes i én målsætning. Det er vi ikke vant til, og det er da en lille trøst - så længe det varer.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla!
  Jag blir så sorgsen ända in i hjärteroten. Hur kan man behandla ett broderfolk så illa? Hoppas att det snart är över.
  Fina vackra blommor.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænker tilbage til den gang hvor Danmark og Sverige var i krig hele tiden... Dengang var vi også grusomme mod hinanden, og der er en gammel talemåde der siger: 'Frænde er frænde værst'. Det er godt nok mærkeligt, men vi mennesker er som regel mere dyriske end vi vil indrømme.
   Blomsterne er en trøst midt i elendigheden.

   Tak Marika, og mange hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Smukt i blåt og gult, min Cornus mas er også så småt i gang, men rigtigt i blomst er den ikke. Hvis det var os to og nogle flere, er vi allerede klogere, men dem der tager magten bliver desværre aldrig klogere. Det er trist.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er bange for, at hvis vi to havde siddet på al magt i så mange år som Putin, så havde vi også været mere eller mindre sindssyge nu. Jeg synes der er alt for mange eksempler i historien, og alle magtmennesker går amok på et eller andet tidspunkt. Det er vist bedst at holde sig til de små forhold, hvor magtmisbruget højst går ud over lidt skvalderkål:)

   Knus fra Ulla

   Slet
 5. Hvis det stod til os almindelige mennesker, ville der nok ikke være invasioner???? Det er de magtbegærlige der laver ravage, de bliver nok aldrig klogere, desværre. Kun hvis de bliver tvunget i knæ, opgiver de deres grådighed.
  Fine billeder med gult og blåt. Og nu skifter haven så småt farve tema. Fra gul og hvid. Til mere blå nuancer og gule nuancer. Og med mere grønt imellem.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kommende forår er en trøst i øjeblikket, og de fine gule og blå farver bliver mere fremherskende når påskeliljer og forglemmigej kommer i hopla.
   Vi almindelige mennesker er vist bare heldige at vores magt er så indskrænket, men nabostridigheder kendes jo helt ned på selv vores niveau. Bare tænk på træer i skel eller højden på hækken... Ingen kan vist sige sig helt fra for diverse tendenser:)

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Solsikker får en litt annen betydning i år.
  Nydelige krokus!

  /Irene

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh ja! Kan være vi ser flere solsikker i haverne end vi plejer.

   Tak Irene og hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Yes, blåt og gult !
  Klem og mange hilser fra Viola.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Viola!
   Det vigtigste lige nu er at vi står sammen i vores støtte til Ukraine.

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Jeg var flere ganger i Odessa da Ukraina var under Sovjet.
  Jeg opplevde byen som en mørk og grå storby uten lyspunkter.
  Sannsynligvis var det mye bedre i de senere årene, men nå blir det vel dessverre tilbake til det grå og triste igjen.

  SvarSlet
 9. Det ante jeg ikke, at solsikker er Ukrainas blomst, håper de klarer å motstå sneglene fra øst. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
 10. Ja tankerne kredser igen og igen om Ukraine. Krig er en vanvittig opfindelse. Desværre tror jeg aldrig, mennesker bliver klogere.
  Men dine små vidunderlige krokus, der udfolder sig i martssolen, spreder et håb om, at der trods mørke også kan ske mirakler.

  Hilsen Elna

  SvarSlet