søndag den 20. marts 2022

Lidt har også ret

Solen har fået gang i kirsebærkornellen og lige nu er den på toppen. Den ser ikke ud til at have taget skade af nattefrosten, og det glæder mig. Det er i kolonihaven kirsebærkornellen står, og den har en kammerat med røde grene også. Nu begynder knopperne at springe og ligner små gul-grønne prikker i det skarpe lys.


Vi har været beskæftiget bag huset, og har været ude i et par hjørner af haven hvor vi aldrig har være før. Vi har klippet tujaerne ind så det er nemmere at komme forbi, og så er der tyndet ud i visne humleranker, gamle syrener og døde hyldetræer. Det er vores bidrag til den senere beskæring af de høje tuja, når træmanden kommer engang i april.
Det blev en pæn bunke.Der ser ret fint ud i kolonien efter vinteren, men jeg er bekymret for den egebladede Hortensia, som rådyret har haft fat i. Den har spist alle de endestillede knopper, så jeg tænker ikke den får nogen blomster i år. Håber bare de smukke blade stadig vil springe ud!

14 kommentarer:

 1. Så bra at dere har fått ryddet opp i steder hvor dere ikke har vært før, Ulla. Jeg har planter om å få ryddet opp flere steder i hagen jeg også bare snøen blir borte. Det er så godt å få gjort det tidlig på våren. Det ble en pen bunke ut av det, ja. Så vakre blomster det er på den kirsebærkornellen! Den kjenner jeg ikke til.

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tænk engang, det har taget os 7 år at nå frem til de hjørner:) Håber du snart kan komme igang i din have, Marit! Kirsebærkornel hedder Cornus Mas, hvis du skal studere lidt på den.

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 2. Ja I har gjort et godt stykke arbejde, det bliver han nok glad for. Min cornus mas er ikke så fin i blomsterne, den holdt i hvert fald ikke, østenvinden er for hård, tænker jeg. Jeg tror på, at din Egebladede hortensia nok skal klare det. Min er heller ikke for køn nu, og her har ikke været rådyr.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg husker godt du skrev din kirsebærkornel tog lidt skade af vejret, og det var jo ærgerligt. Godt du tror på min Hortensia! Jeg er lidt ked af at få den bidt ned netop som den er ved at komme igang, men jeg håber den kan svare igen!

   Knus fra Ulla

   Slet
 3. Sådan nogle afkroge kender jeg udmærket. Når man så får ryddet dem og indrettet på ny, kan de godt ende med at udvikle sig til yndlingspladser. Vores cornus mas er blevet så høj, at vi ikke kan se eventuelle frostskader. Sart synes jeg egentlig ikke, den plejer at være.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, mon ikke vi alle har lidt vildtvoksende hjørner, som vi ikke kender til bunds... Men det er jo dejligt hvis de kan udvikle sig til noget godt med tiden.
   Nej, Cornus Mas er ikke sart, men jeg blev lidt bekymret da Lisbeths på Samsø så lidt sølle ud. Det må være rart at have en stor busk som jeres, men vores er da på vej:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla!
  Det känns bra att få städa upp och ordna till. Jag har min krukhörna bakom växthuset som det måste bli ordning på. Ni har gjort riktigt fint. Körsbärskornellen är fin med de gula blomklasarna.
  Ha en fin vårvecka/Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marika!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Vores kirsebærkornel har heller ikke haft nogen frostskader, så vidt jeg husker. Den er jo gammel, sååe. Den har altid været flot nu i det tidlige forår, lidt senere hvis vi har haft en sur frost om vinteren, men ingen skader i blomsterne. Dog har der været forskel på hvor mange bær-frugt den har sat. Så måske er det der, skaderne kan være sket.
  Uvorne hjørner har vi vist alle. Hvor skal man ellers gøre af alt det man burde smide ud, men hvis nu der blev brug for det engang.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen du har helt ret, lidt rod i hjørnerne er næsten nødvendigt, og som du kan se har vi da også stadig en stor stak fliser som stod her fra starten, og en god bunke grene, som jeg forestiller mig noget kryb og kravl har glæde af. Her bagved huset skal der jo ikke ske så meget, men nu får vi altså snart skåret tujaerne ned, og så kan det var rart med en smule plads til den operation.
   Heldige dig der har en gammel kirsebærkornel! Min er 7 år gammel og først begyndt at vokse rigtigt de sidste par år, men nu er den i hvert fald højere end mig:) Jeg kan ikke huske at have set ret mange bær på den endnu.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Det er da utroligt, at I havde et par hjørner, hvor I ikke havde været før. I er ellers så flittige til at rydde op og klippe ned. Det er altid sjovt at se, hvad man finder, når man går i gang med sådan en oprydning. Nogle gange kan man finde selvsåede træer og buske af arter, som man aldrig har haft i haven.
  Kirsebærkornellen er smuk med alle de gule blomster, men kornellen med de røde grene (som vist hedder hvid kornel) er også virkelig smuk. Solen får grenene til at skinne, som var de blevet lakerede.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er faktisk lidt utroligt der stadig var hjørner vi ikke har været i - efter 7 år, men selv så lille en have kan altså være svær at komme igennem:)
   Vi forbereder træmandens besøg, og så synes vi det var meget rart at have lidt idé om hvad der venter inde i tuja-hegnet inden han kommer, og nu ser det endda ud som om naboen mod syd også springer med på vognen og måske får fjernet de værste træer i deres have - så nu lysner det!
   Ja, den hvide kornel med det misvisende navn (skyldes vist blomsterne) er så flot sammen med det stedsegrønne - og så nem at tage stiklinger fra!

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 7. Herlig med mange vårsysler Ulla.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi må arbejde os varme i det tidlige forår!

   Hilsner fra Ulla

   Slet