lørdag den 1. oktober 2022

Septembers sidste suk

Bare billeder fra de sidste dage af en smuk september. Lidt regn fik vi til sidst (15 mm over nogle dage) men ikke noget der kan imponere. De sidste æbler er ved at falde fra Filippa-træet, og de sene røde æbler modner i solen. De fleste falder ned hos naboen, så det træ har vi ikke meget ud af:-)Stauderne trækker de sidste 'vitaminer' ned i roden til næste år, og giver glimt af nye farver på bladene.
Benved er så småt i gang med at rødme, men der er et stykke vej til den store farveeksplosion.
Cotoneasters små røde bær står så fint til kornellens grene.

På terrasserne er der gyldne farver på troldnød og tretorn.Oktober er i gang og nu er det rigtigt efterår, men der er stadig noget at se frem til, hvis vi kan undgå frost. Først den blå-violette asters og neden under en kobberfarvet krysantemum - begge med et mylder af blomsterknopper som måske får lov at springe ud. Man kan bare håbe!


15 kommentarer:

 1. Ja efteråret er på vej ikke til at komme uden om, det er fine billeder du viser, men jeg er ked af, du ikke har fået mere regn, vi har fået en hel del, verdens goder er ulige fordelt. Mine benved er ved at have fine farver, det er nok ikke ligegyldigt hvilken art vi har. Men farverne skal nok komme.
  Til gengæld ser din elefantgræs hamrende godt ud :) ja og også din tretorn, så langt er min vist ikke.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, nu er det for sent at håbe på indian summer, men det ser jo alligevel ret godt ud med de mange farver der myldrer frem, og vi må jo klæde os på til vejret. Jeg tænker vi nok skal få lidt regn, men den smule vi har fået frisker også op. Min benved bliver senere og senere med sin rødmen, men det er jo ligemeget - bare den kommer:-) Elefantgræsset er en af de planter der har nydt godt af regnen, den har virkelig rettet sig.

   Knus og tak fra Ulla

   Slet
 2. Så mange deilige bilder fra din septemberhage, Ulla! Det ser ut som en stor fargeeksplosjon hos deg :)
  Fine sedum som virkelig lyser opp. Asters kommer som regel i gang med blomstringen rett før frosten tar de her. Det er lov å håpe på en mild høst, men det vet en jo aldri på forhånd.

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit! Der er meget fint lige nu, og haven er jo også planlagt sådan, så det er bare dejligt:-) Den blå asters er virkelig sen, men den nåede det sidste år, så jeg håber igen.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla!
  Det var en härlig samling av vackra bilder från trädgården. Hösten är så fin, och färgrik. Det saknas inga färger alls, har till och med blåa bär på Mahonian. Astern saknar jag, undrar var den tagit vägen. De röda äpplena är dekorativa. Har en snäll granne som kommer med äpplen. Alla träd som skiftat färg till rött och gult är så fina.
  Ha en trevlig helg /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores nabo er heldigvis også flink, så vi kan gå ind og hente æbler hvis vi mangler, men de mange Filippa-æbler er jo allerede høstet, så...
   Jeg elsker høstfarverne og nyder denne tid ligesom dig!

   Tak og hav en god weekend selv!
   Ulla

   Slet
 4. Jeg elsker efterårsfarverne, men de lader lidt vente på sig her. Du er længere fremme.
  Jeg har været på arbejde i dag, men nåede lige ud og gå en runde inden "regnen" begyndte, snask vejr, ikke meget i regnmåleren, mere til gene hvis man nu lige ville plukke lidt æbler. Høsten tydede godt, men mange er faldet ned pga. tørken, så nu prøver jeg at redde hvad reddes kan. Jeg har plukket ca halvdelen, der føltes moden, i sidste weekend, og håber at få tid til at tage resten i morgen, men det er osse arbejdsdag sååe. Heldigvis her vi ret mange forskellige, så det går nok, men man har jo altid sine yndlingesorter.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke hvor langt fremme vi er, jeg har bare udsøgt de kulørte områder:-)
   I dag har det ikke været særlig spændende frugtplukkevejr, men i det mindste gav det da noget regn, og nu er æblerne rene. Jeg samler bare op fra plænen alligevel, for de falder jo relativt blødt, men der er orm i mange af dem i år.
   Efterårsfarverne er altid så flotte, og i det hele taget er det nok min yndlingssæson.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Det er da lidt vemodigt at sige farvel til september, men som dine billeder tydeligt viser, er haven alligevel fuld af farver. Godt at I omsider fik noget regn .

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det går mod mørke tider, men den har jo også sine gode sider, og så længe der er farver i haven og landskabet vil jeg bare nyde dem! I dag fik vi lige en skvæt regn mere og det summer jo op.

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 6. Man må håbe, naboen nyder æblerne, for friske danske æbler med duft og krydret smag overgår alt andet frugt. Oktober kan være en rigtig dejlig efterårsmåned, og i år starter oktober flot, Hvad man ser på dine billeder. Man fokuserer ofte på buske og træer med smukke efterårsfarver, men stauderne kan også få smukke farver, hvilket dine hostaer er godt på vej til.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke hvor meget de nyder 'vores' æbler, men vi kan gå ind og hente, hvis der bliver brug for det. De smager nemlig godt! De forrige ejere har plantet træet klods opad hegnet mod sydvest, så det er ikke mærkeligt æblerne vil ind i lyset.
   Jeg holder meget af efteråret, den modne frugt og alle farverne. Man føler sig så 'rig' her i høsttiden:-) Hostaerne skal nydes nu, for her bliver jo lidt bart når de forsvinder...

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 7. Sikke flotte billeder fra haven. Ja noget visner lige så stille ned, mens andet giver et ordentlig skud farve inden det er slut. Er det Euphorbia med den knaldrøde blomsterstand og stængler? Wow! Og græsset efter din benved er bare flot i den lave sol. Så smukt! Hvad hedder det? Jeg nyder også, at der stadig er nogle blomster og knopper tilbage i haven.

  SvarSlet
 8. Tak Sydney! Det er en vortemælk fra Høneballehaven som vist hedder 'fireglow' og den har stået og set så fin ud i måneder, men den forsvinder om vinteren. Græsset er den populære Miscanthus sinensis 'Malepartus' som her i sit tredie år er blevet helt statelig.
  Hvis frosten kan nære sig er der stadig blomstring at glæde sig til!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 9. Så fine høststemninger, og eplene så gode ut, du får ta en tur til naboen sånn at dere får noen også :) Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlet