søndag den 18. juni 2017

Åben præriehave

I onsdags tog vi en kort cykeltur gennem skoven for at besøge en Åben Have. Nysgerrighed drev os til denne have som vi næsten kan se fra vores egne vinduer, og så lokkede man også med præriebed tegnet af Jane Schul.


Det var store forhold i en ret symmetrisk anlagt have, som kun er 5 år gammel. Et kæmpe hesteskoformet staude-prærie-bed midt på græsplænen og hjørnerne fyldt ud med skovbede og masser af frugttræer og -buske.


Præriebedet tog hele min opmærksomhed, både fordi det var meget smukt og på grund af den store skala. Alting fint afstemt og meget frodigt. 


Spændende at se hvordan det kan gribes an, når man har midler til havearkitekt og anlægsgartnere.
   Jeg kan lade mig inspirere af plantesammensætninger, men ikke af de mange mange gentagelser i så stort et bed. Simpelthen bare for meget for lille mig!
   Selve haven kunne overskues fra huset, og fungerede som en slotshave med et samlet fokuspunkt ved terrassen - monumentalt! Dejligt at det nu er de Åbne Havers tid.  

10 kommentarer:

 1. Flot ser det ud, men måske bliver det lidt kedeligt?
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg tror ikke det var noget for dig med sådan en færdigstrikket plan. lidt for meget Hokus-Krokus for mig også.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Ja, når en har midler til det, så må jo det bli fint. Samtidig er det jo også en tilfredstillelse å gjøre alt selv. Bedet så veldig fint ut.
  God søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nok nemmere at købe sig til det hele, men jeg er jo et rigtigt Gør-det-selv-menneske, så jeg ville hurtigt komme til at kede mig i sådan en have.

   Hav en god uge!
   Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla

  Ja, lige efter bogen, flotte sammensætninger i en klassisk form, ikke en finger at sætte på det, andet end at det risikerer hurtigt at blive uspændende?

  Og det er jo netop ideen med de åbne haver, noget tager man med andet lader man ligge, tak for turen:)

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop! Man får set nogle skønne steder og kan så bagefter sortere i indtrykkene. Min fornøjelse i en have er at skabe og forbedre og forandre og finde de billige løsninger, og det er jo en helt anden boldgade.

   Fin uge til dig!
   Ulla

   Slet
 4. Åbne haver er bare den bedste sommerbeskæftigelse... altså sammen med alle de andre haveglæder, der står i kø!! ;o) Bedene ser spændende ud, der er meget smukt blåt lige nu, men der spottes Løvehaler og andet godt. Du må da have mulighed for at se bedet flere gange, nu du bor så tæt på. For det ser ud som om der kommer meget mere hen over sommeren. Spændende med bede komponeret af en kendt havedesigner. Tak for kigget over havelågen. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det ville være fint at kunne følge sådan et bed henover sæsonen, men det ved jeg ikke om der er lagt op til. Haven er helt lukket udadtil, hvor du kun ser et dyrehegn og en tæt hæk af roser.
   Jeg spottede også masser af røllike, asters og tusindstråle.

   Ha' det godt!
   Ulla

   Slet
 5. Prärieplanteringar brukar ju vara som bäst i augusti tycker jag och det är svårt att få det fint hela sommaren så bra jobbat att det är så fint redan nu.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er jo fordelen ved at have en god havearkitekt til at planlægge det hele. Men du har ret; i august ville det sikkert være fint at besøge stedet igen.

   Hilsner fra Ulla

   Slet