torsdag den 29. juni 2017

Mens vi venter på regnen

Der var varslet lidt regn onsdag eftermiddag og hele torsdagen, men indtil videre har vi fået 2 mm, så nu satser jeg på at få en ordentlig spand vand i morgen fredag. Men måske ikke ligefrem som skybrud. En siilregn (Jesper Klein skrev sil-regn med to i'er, og jeg forstår lige hvad han mente) ville være at foretrække, men vi tager hvad der kommer.
   I mellemtiden vil jeg lige hygge mig med et par billeder af kolonihaven fra sidste weekend.

Jeg holder så meget af dette hjørne, hvor den gulbladede Merian blander sig med Geranium, og Skt.Hansurten strækker sig bagved Buksbomkuglen. Den Pilebladede Pære kunne godt tage og vokse lidt opad i stedet for nedad. Jeg ville gerne have trukket kronen op over hækken, men det har vist lange udsigter.I det gule bed er der knald på nu hvor Tusindstrålen og nogle af Dagliljerne er sprunget ud...


... og her er jeg så glad for det fine løv på den Japanske Ahorn, bregnerne og Astilben. Det sene aftenlys giver en fin og næsten poetisk effekt.


Og her lyser aftensolen smukt gennem de sidste blomster på Geranium Phaeum. Det er en skøn tidlig staude, hvis man vil give skvalderkålen baghjul og kan tåle en større mængde selvsåede planter. Jeg klipper den snart helt ned, så den kan komme frem med friske blade og måske en lille efterblomstring.


I det rosa bed går det stærkt, og her skal der også snart skæres ned for fornyelse. Kvæsurt er i knop og Lammeøre er næsten afblomstret til hulebiernes store fortrydelse. Jeg går allerede hårdt til Geranierne, så de ikke kvæler Blyrod, Porcelænsblomster og Lavendel.


Når jeg er i min kolonihave glæder jeg mig over at den er inddelt i mindre områder af havegangene, som er nemme at holde med et skuffejern hver fjortende dag. Selvom vi roder med huset og terrassen er der altid nogle overskuelige opgaver at tage fat på. Man kan luge eller vande eller tynde ud eller plante i et staudebed eller et afsnit af køkkenhaven, og ordne solsiden eller skyggesiden af haven, som man nu synes.
   Det gør arbejdet helt overkommeligt og fornøjeligt og giver en følelse af at opnå resultater hver gang man stikker indenfor.10 kommentarer:

 1. Din kolonihage ser så flott og velstelt ut! Vakkert lys på bildet ditt medden sene aftensol. Vi skulle også få regn, men nå har de tatt det bort. Værprognosene skifter hele tiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har nok en tendens til at tage billeder der hvor det ser godt ud, men der er sandelig også hjørner i haven jeg ikke rigtig har udforsket endnu. Hjørner med humle og efeu og kaprifolie og brændenælder og visne grene og så videre... Men jeg er glad for det der er styr på.
   Og vejret er som sædvanlig ret uforudsigeligt, hvilket vist er helt normalt. I dag har vi fået 17 mm, så nu hjælper det.

   Rigtig god weekend!
   Ulla

   Slet
 2. Fantastisk koloni. Ditt silverpäron kommer att växa till sig men man vill ju att det ska gå fort. jag har ett 15 år gammalt som jag får hålla ner ordentligt numera för att det inte ska blir alldeles för stort.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder jo lovende. Jeg har haft træet i 2-3 år og synes mest det vokser nedad. Måske har jeg vendt det forkert? Glæder mig til den dag det begynder at stikke nogle grene op i luften - som dit.

   God weekend!
   Ulla

   Slet
 3. En väldigt vacker och ombonad miljö Ulla. Prydligt och välskött ser det ut och jag förstår att du njuter i din vackra koloni.

  Silverpäron är ett läckert litet träd, kallas för Nordens oliv, jag får klippa mitt varje år för kronan blir så stor. Man bör ju kunna passera under utan att man måste böja sig.

  Hälsningar

  /Gunilla - som också väntar på regn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er det jeg håber - at kunne passere under grenene. Heldigvis er jeg ikke så høj, så det burde kunne lykkes.
   I dag får vi masser af regn - uden blæst - men jeg håber at kunne nyde min lille have i weekenden.

   Hav det rigtig godt!
   Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla

  Ja. det håber jeg også på, vi fik 5mm inat det er alt endnu. Vi er langt fra de lovede mængder!
  Ja, Geranium er supergod til at overgå skvalderkål:)

  Superbilleder fra jeres flotte have!

  Ha en dejlig regnvejrsdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Jeg er færdig med mit arbejde i siilende regn, og kan konstatere 17 mm i regnmåleren, så nu er der dømt sofa-hvile og hygge for resten af denne dag.

   Rigtig god weekend!
   Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla
  Min pilebladede pære så ikke ud af meget de første år, så begyndte jeg at klippe i de nye skud, det hjalp, nu er den helt fin.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det ved jeg du har skrevet tidligere. Jeg klipper jo de nederste grene af og det er måske det der er fejlen. Tror du jeg skal til at klippe i toppen for at provokere den til at skyde?
   Har en fornemmelse af at jeg burde have købt et højere træ fra starten - den er vel podet på en grundstamme.

   Rigtig god weekend!
   Ulla

   Slet