onsdag den 28. juni 2017

Set i bakspejlet

... og efter dønningerne har lagt sig, kommer her lidt stemning fra sidstedagen på CPH Garden.
Mange har jo lagt deres uforbeholdne begejstring fra åbningsdagen på bloggen, men jeg havde billet til søndag, og var næsten med til at lukke og slukke. Da jeg i januar købte billet var det jo ikke til at vide, at havebloggere blev inviteret til den store åbning med kongeligt islæt, og i øvrigt er det jo heller ikke nemt at stille op en onsdag eftermiddag, når man har sin rod i udkants-Danmark.


Vi var to midaldrende damer som troppede op ved 10-tiden og blev lukket ind i god ro og orden. Vi fulgtes gennem Valbyparken med mange ligesindede venindepar eller nære familiemedlemmer og passede således fint til "segmentet", som det vist hedder nu. Stemningen var så afgjort: ro, orden og hygge. Havefolket er besindige mennesker.


Jeg var lidt bange for vi blot ville få de sørgelige rester af CPH Garden at se, men der var blus på alle kedler, blomsterne så friske ud og det gjorde også alle koryfæerne, som myldrede frem og tilbage på vej til og fra foredrag og andre gøremål. Og vi var godt underholdt hele dagen.


Et væltet sommerhus havde vist taget prisen som Best in Show, og det er vel hvad man kan vente sig. Jeg synes nu ikke der var de store havekvaliteter at hente her, selvom mit kolonihavehus også næsten er ved at vælte. Måske er jeg ved at blive moderne? - Ærlig talt mere et arkitekturprojekt end et haveprojekt.
   Men der var fine plante-detaljer ved andre show-haver. Ingen grund til at gentage hvad alle andre har skrevet, blot nogle inspirationsbilleder.


Og så var der jo alle de mange andre plantninger rundt omkring i forbindelse med udstillinger af alt muligt havegrej. Jeg vil tro stort set alle haveinteresserede ville kunne finde en stand med netop deres kæphest; fra koi-karper, over svampedyrkning til bihold og pilefletning.Smagsprøver af svampe, spejlbassin i metermål, hamrende lækkert shelter i kæmpethuja (bare 100.000 kr.) og sindrige vandsystemer, hvor fiskene for én gangs skyld kunne komme op og se på os.

                           


Som sagt godt underholdt og faktisk mange mennesker selv her på femtedagen.


Og hvad savnede jeg så... Jo, en mere effektiv bespisning ville være et fremskridt. Tænk at det kan tage et kvarter at lave en sandwich. Dernæst manglede der nok også lidt mere ren og skær planteglæde i form af specielle planter og plantemennesker. - Hvor var træer og buske henne? Hvor var haveplanlægning og sædskifte og baggårdsbeplantning henne?  Til gengæld fungerede det fint med de mange foredrag, og selvom de måske var lidt overfladiske nogle af dem, var der dog også god viden at hente.


Jeg kunne godt ønske mig at Haveselskabet ville lukke op for flere skøre idéer og få lokket resten af Danmarks haveejere ind i varmen. Jo flere besøgende des mere overskud til at afprøve nogle vilde idéer. Denne første gang er man gået med det sikre, det afprøvede og en masse kendisser. Næste gang forventer jeg mere vovemod, viden og eksperimenter.
   Men tak for denne gang og kom stærkt igen næste år!


8 kommentarer:

 1. Hej Ulla
  Godt at få et indlæg fra den sidste dag, der åbenbart var lige så godt som de første dage. Både billeder og tekst er fine, jeg kunne lide det hele også ironien :)
  Jeg håber, at dit sommerhus bliver stående, det er nu bedst, når det gør det - også selvom det ikke er moderne.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 2. Så sandt, så sandt! Og tak skal du have.
  Jeg gik til haveshowet med blandede følelser, og tænkte at om ikke andet kunne vi altid se på Valbyparkens faste temahaver, men det blev der altså ikke brug for. Det sjoveste var faktisk de sidste par timer, hvor alt blev solgt ud til halv pris. Her blev der brug for Plantehotellet, som de meget viseligt havde indrettet til alle vores indkøb.
  Jeg synes der er plads til forbedringer (også i kolonihavehuset!) men er positivt overrasket over denne første omgang CPH.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 3. Hej Ulla

  Det er rigtig mange gode betragtninger du gør dig!
  Det jeg hører at at man springer næste år over, men at det kommer igen om 2 år.
  Jeg har jo selv rapporteret fra begivenheden, og vil regner med også at lave et nedslag hvor jeg ser fremad!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg læste godt din reportage fra åbningsdagen og syntes ikke der var mange lyspunkter der. Men måske ville det være mere opmuntrende at læse lidt fremadskuende fra din hånd. Ærlig talt, så virkede det som om du fik dine værste forudanelser bekræftet, eller?

   Jeg ved ikke om det er godt eller skidt at springe et år over. Måske skulle Haveselskabet bare starte planlægningen nu, hvor vi har det hele i frisk erindring.

   Men god weekend - snart - til dig!
   Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla

  Spennende betrakninger og flotte bilder. Deres arrangement minner veldig om den første hagemessen her i Norge. Lite planter og mange gressklippere. Men det har bedret seg etter som årene har gått. Det vil nok skje hos dere også.
  Det er jo flott at ditt sommerhus har blitt moderne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du udtrykker dig meget præcist med din beskrivelse af Norges første havemesse, en beskrivelse som passer fint til CPH Garden også. Håber vi kan lære lidt af jer i fremtiden.

   Meget morsomt med mit gamle skæve sommerhus! Uden humor går det ikke.

   Hyg dig!
   Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla.
  Jeg kendte ikke rigtigt din blog, men jeg har siddet og læst en del indlæg, og den er hyggelig, er den! Og du har en god pen :-) Så jeg vender tilbage!
  Sommerhilsner fra Nana / Mit landliv

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal være velkommen. Jeg lapper jo din ros i mig uden blusel, men synes også jeg arbejder lidt med indlæggene. Der må godt være lidt mening med galskaben, så jeg læser "korrektur" før jeg udgiver.

   Ha' det rigtig godt!
   Ulla

   Slet