mandag den 19. juni 2017

En svedig affære

Det var en rigtig fin og varm sommerdag i går, søndag, og man burde have nydt den med en kølig drink i skyggen. men da min ferie lakkede mod enden, gjaldt det jo om at få noget fra hånden. Vi knoklede i kolonihaven så sveden rendte af os, og må vist have fået en del god motion indenbords.


Det handlede om aspargesbedet, som jeg tidligere på ugen havde gjort klar til en indramning. Der skulle graves huller til stolper og monteres brædder.

Måske lyder det ikke så forfærdeligt svært, men i det varme vejr - og med en placering midt i solen - var det faktisk hårdt at arbejde nede i ankelhøjde hele dagen. Og så skulle alt det jord jeg allerede havde fjernet rundt i kanten tilbage igen efter rammen var konstrueret.

Her er vi nået hen på aftenen og har fået skygge på bedet, og her skrues den sidste skrue i. Man burde kun arbejde tidligt på morgenen og aftenen i sådan et vejr. 


Til gengæld føles det rigtig godt at være færdig med arbejdet, og vi synes da selv det ser rasende godt ud. I aften vil jeg vande bedet så jorden kan sætte sig, og ellers prøve at holde tempoet nede.

   Der er en masse småting at klippe og beskære, lidt ukrudt (!) at fjerne og en køkkenhave, som vist også trænger til lidt kærlig omsorg.
 

Kaffepause ved 19-tiden ovenpå oprydning. Så kan man nyde sin have og glæde sig over alt det der er nået på en uges ferie.Jeg er begyndt at glæde mig til noget ganske almindeligt vedligehold, men der er stadig anlægsarbejde at kaste sig over året ud.

7 kommentarer:

 1. Hej Ulla
  Ja det er nærmest uudholdeligt at arbejde midt i solen, når det er så varmt. Godt gået men pas nu på jer, det løber jo ingen steder. Men ja sådan er det, vi skal jo være færdige.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 2. Det er litt slitsomt å jobbe i varmt vær ja. Jeg greier ikke det så mye lenger, og da er det godt med småpauser.
  Riktig flott ble det da! Asparges er godt:)
  Ha en fin dag.

  SvarSlet
 3. Hej Ulla

  Jeg kan også bedst lide at være færdig:)
  Det ser helt ok ud, godt håndværk!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
 4. Så flott det ble! Dere fikk virkelig gjort mye. Det var 25 grader her også i går, og jeg sto også midt i solen og jobbet. Det er ikke særlig smart, nei.
  Godt å kunne slappe av etterpå.
  God aften!

  SvarSlet
 5. Det bliver godt, det I har fået lavet i aspargesbedet. Asparges kan ellers ende i noget rod, hvis man bare lader stå til. Ikke værst at kunne glæde sig til dejlige sprøde asparges. Held og lykke med alle jeres projekter!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 6. Ja, det kan være barst at arbejde i solen, til gengæld super dejligt når man kan betragte det vel udførte arbejde. Og sådan ser det ud hos dig! :o)

  SvarSlet
 7. Förstår att det tog tid. Det är ju ett ganska stort jobb att få det snyggt också och ni verkar ha gjort ett väldigt proffsigt jobb.
  //Helene

  SvarSlet