søndag den 4. juni 2017

Vanding overflødig

Vi skulle have haft regn i nat, men først her til morgen begyndte det så småt, og nu regner det rigtigt. Et stille brus af stråler som rammer jorden vinkelret. Ingen vind - bare livgivende væde. Og jeg er slet ikke ked af at gå glip af pinsesolens morgendans, når jeg kan høre solsortens regnvejrsmelodi.

I går var jeg et smut forbi kolonihaven og plukke mig en dejlig junibuket, som tog sig godt ud på den indiske dug. Her er 4 slags geranier, knopurt, akeleje, prydjordbær, purløg og skvalderkål i en skøn forening - og jeg elsker det!


Og ellers er det jo det samme omkvæd om igen: Hold op hvor det gror! Det er som om forårs-eksplosionen bare fortsætter med fordobling af stauderne fra uge til uge, og jeg befinder mig i én lang chok-tilstand. Man føler sig så rig i denne overflod.

 

Her i det gule bed er der store blomsterknopper i løvehale, løvefod, tusindstråle og liljer. Ja, selv den lille Skønhedsøje Moonbeam er ved at blive synlig, og en enlig Etageprimula står på spring.


Det vælter frem i alle hjørner og kroge, også her i rodehjørnet hvor vi indtil videre blot har hentet planter ud af skvalderkålen til brug i andre dele af haven.


I mandags fik jeg bund i køkkenhavens ukrudt og kunne konstatere at alt nu er spiret. Inde omkring blommetræet i midten har jeg lagt pralbønner som kan få lov at klatre op i træet. Og nu er der blomster i hestebønnerne, mens purløg har åbnet sine blomster på række ved brombærplanten.Jeg har snart en uges (arbejds)ferie, og så skal vi videre med skuret. Det er netop lykkedes at finde en dør til det meget lille hus. Det har været et problem at finde en dør på 1,75 m i højden, men tænk så stod den og ventede på mig i min fars sommerhus. En dobbelt glasdør som netop kan passes ind i mit lillebitte hus. Halleluja!

På afstand ser huset meget pænt ud...


... men når man kommer tættere på...


... kan man jo godt se det er ved at smuldre væk. 


Planen er at fjerne hele forsiden og erstatte dør og vindue med den dobbelte glasdør. Og så skal træbeklædningen og taget naturligvis skiftes. Det bliver godt engang - og helst inden næste vinter.


14 kommentarer:

 1. Så vakker bukett du har tatt inn! Det øverste bildet av bedene dine likte jeg veldig godt. Liker så godt grått og lilla i sammen.
  Her regner det også litt i dag. Da slipper vi å vanne :)

  God søndag!

  SvarSlet
 2. Hej Ulla
  Ja det er en smuk buket. Hvor er I heldige at så stille silende regn, det kunne vi også ønske os, vi fik en lille byge, resten gik videre til jer.
  God pinse

  SvarSlet
  Svar
  1. Kom vist til at kludre med svaret her, som skulle have været til Marit. Måske har vi kommenteret samtidig?
   Jeg skal love for vi får regn i dag, men heldigvis uden vind. Vi havde ellers næsten opgivet. Men mon ikke du får regn i løbet af næste uge, det ser da sådan ud.
   I dag bliver vist bare en planteskoledag og så omplantning af krukker og baljer. Regnen skulle blive ved til henad aften.

   Hav det godt!
   Ulla

   Slet
 3. Ja, er det ikke dejligt med alle de blomster at frådse i? Og du har så flotte pæoner! Spændende om de åbner sig snart.

  God pinse!
  Ulla

  SvarSlet
 4. Hej Ulla. Det ser godt ud hos dig og tillykke med regnen. Her gik det lige netop forbi, jeg kan snart ikke huske, hvornår der sidst var regnvejr. Jeg vander ikke, det ville blive alt for meget, kun nødhjælp med kande. så det er underligt og godt, her stadigvæk er grønt.
  Du har været meget heldig med den dør, det er stor set umuligt at finde lave døre. Det ved jeg, fra når døre skal udskiftes i min 200 år gamle hus.
  Hilsen fra Mette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså her vandes også kun i yderste nødstilfælde og kun med kande, men det kan vi godt springe over i dag skal jeg lige love for. Det står ned i stænger.
   Men er det ikke utroligt min far (som også har et meget gammelt hus)har en dør stående efter jeg har ledt højt og lavt på Internettet og i Genbrug. En ny dør efter mål løber let op i mange tusinde kroner.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Så vackert hos dig, fina rabatter, vackra aklejor.Trevligt med en koloniträdgård.
  Ha en fin helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg nyder sandelig også min lille oase.
   Mange af planterne har været i haven i årevis inden jeg købte den, og så har vi fået flyttet dem rundt da vi nivellerede. Men det er dejligt med planter som føler sig hjemme i kolonihaven, og klarer sig selv.

   God pinse til dig!
   Ulla

   Slet
 6. En helt bedårende buket. Det står så frodigt i din have. Det er noget af en opgave med det haveskur. Der ligger vist mange timers arbejde forude, men resultatet skal nok blive godt.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kan vi godt blive enige om - både buketten og skuret.
   Det sidste er lidt bøvlet, da vi ikke har prøvet det før. Huset er kun på ca. 6 kvadratmeter, men med kælder under (!) så det står godt og solidt. Ellers havde det nok været nemmere at købe sig et samlesæt og sætte en nyt hus + skur på grunden. Det er i hvert fald hvad naboerne gør.
   Jeg har ofte kastet mig ud i ting jeg ikke har en pind forstand på, og som regel ved man lige hvordan det skulle have været gjort, når man slår det sidste søm i. Men det er jo amatørens lod. Her trøster vi os med at det ikke kan blive værre end det eksisterende skur.

   Hav det godt!
   Ulla

   Slet
 7. Hej Ulla

  15mm har vi fået, og der kommer mere i løbet af ugen siger de...!
  Det hele bliver lidt grønnere:)
  Noget af et arbejde du har med det hus -

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
 8. Der var kommet 20 mm da jeg var i kolonihaven midt på dagen (der har jeg en regnmåler) men siden er der kommet en styrtregn uden lige. Fik spulet vinduerne grundigt. Tænker at der mindst er kommet 10 mm oveni, så nu må det godt holde en lille pause. Jeg skal nemlig ud og plante mine indkøb fra planteskolen.

  M.h.t. skuret så tænker jeg det nok skal gå, selvom det bliver på fusker-manér. Man bliver heldigvis lidt klogere henad vejen.

  God fridag!
  Ulla

  SvarSlet
 9. Gillar särskilt din gula rabatt. Verkligen fin med alla bladformer och lite vilsam. Man behöver det emellan all blomprakt.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er også ret begejstret for det gule bed med alle de flotte blade.
   Det vildsomme passer mig godt, for der må gerne være kontrast mellem køkkenhavens kontrol og resten af haven. Det gælder blot om at lave nogle grænser mellem det vilde og det civiliserede - og holde dem.

   Hilsner fra Ulla

   Slet