fredag den 16. juni 2017

Arbejdsferie

Det er ikke småting jeg skal nå at få fra hånden i min ugelange ferie. Eller i hvert fald har forestillet mig at kunne overkomme. Mine forestillinger står ikke rigtig mål med virkeligheden, kan jeg røbe her i en sluttet kreds, men der knokles på.

Efter at have klippet hække på hjemmeadressen gik vi løs på kolonihaven. Udstyret med to batteridrevne hækklippere - den nye som skærer gennem hækken som i blødt smør, og den gamle som hakker sig igennem - gik det rimeligt hurtigt. Og det pynter jo også der...
   Bare se hvordan den grønne flade danner en rolig baggrund for alt mit plante-roderi.Vi har haft en del heftig regn her på det seneste, og en masse jord fra aspargesbedet var løbet ud på stenmelsgangene, så nu er det tid til at få lavet en ramme omkring bedet, hvilket har været planen i lang tid.


Voldsom regn og blæst kan aspargeserne ikke lide. De var faldet til højre og venstre og skulle jo have været bundet op for længst. Men nu har jeg lavet et bur de kan hygge sig i.Og så er der gjort klar til at sætte en ramme af terrassebrædder omkring bedet. På rammen vil jeg montere nogle lægter på højkant. Så vil det blive nemmere at lave en solid opbinding fremover. 


Se det var allerede to gode opgaver, og nu trænger vi lige til at hvile øjnene med et par pæne billeder af kolonihavnes blomsterflor.


Klokkebusk og Klematis, Fingerbøl og Geranier. Bare dejligt!


I går fik vi hjembragt et ordentligt læs træ, så vi nu kan komme videre med huset og skuret, og i dag skal vi hente de nye tagplader. Vores genbo har konstrueret et flot vindue til skuret, og det fik John monteret i går. Det skrider da fremad, men der er mange småting at huske undervejs, og vi må ofte gå et skridt tilbage, fordi vi har glemt en del af byggeprocessen i skyndingen.
   Af og til skal man bare sætte sig ned og forsøge at regne den ud. Det kan passende kombineres med en kop kaffe, ikke sandt!Som amatør bruger man en del tid på planlægning og beregning, og er samtidig temmelig usikker på om man nu har fået taget de rigtige mål. Heldigvis er vores genbo i haveforeningen tømrer, og han er rigtig god til at svare på alle vores spørgsmål, og holder os lidt i ørerne, hvis vi laver noget der ser mærkeligt ud. 
   Det er en stor fornøjelse med et godt naboskab!

Og en stor fornøjelse med en uges ferie, hvor man kan nå en masse nyttigt og få tid til at nyde sin have. Nu er det gule bed tæt på at blomstre for alvor. Både Tusindstråle, liljer, Løvehale og Fredløs har store knopper. 


I køkkenhaven er alt spiret og jeg har fået luget alle bede.


Ovenover er det kartofler, ærter og rucola, nedenunder persille, pastinak, gulerod og porre.


Det slog mig pludselig at det ville være nemmere at male gavlen på huset inden vi får tag på, så det gjorde vi her til aften da regnen holdt op. Vi maler sort foroven og hvidt inde i skuret, for at få lidt lys ind i rummet. Det hvide skal nok have en gang mere. Dejligt med et lille hus, hvor man kan male en hel side på en halv time.


Ja, det blev et ordentligt indlæg, og hvis I stadig er med derude, så slutter jeg af på Høneballemanér med solnedgangen fra i går. Fantastisk så flotte aftenhimle vi har i det blandede vejr.10 kommentarer:

 1. Jeg vet alt om at ting man planlegger ikke alltid samsvarer med virkeligheten, men det er ok å planlegge noe likevel. Deres runde bed er så flott!
  Hell og lykke med alle planene :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vist et menneskeligt vilkår, at vores virkelighed ikke altid passer med planerne. Men som du siger, planlægger vi alligevel. Det virker beroligende på mig at have en plan, tror jeg.

   Tak for dine gode ønsker!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla

  Det ser rigtig godt ud! Både haven og jeres byggeprojekt!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det. Det ser også rigtig fint ud i det svenske hos dig, navnlig Ormen.

   Ha' det godt!
   Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla!

  Det var en riktigt snygg häck som inramning till trädgården, ett stort och tungt arbete att klippa men gott när det är gjort.

  Det ser väldigt prydligt och välordnat ut i er trädgård men det finns alltid något att göra som kräver något av trädgårdsägaren men härliga tider är det och allt är så frodigt och fräscht efter veckans regn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en fin tid nu, mens alt er frisk og grønt. Jeg nyder alle de ting der klarer sig selv, for i år er der ikke tid til så meget andet end vores lille byggeprojekt.
   Og det er en stor lettelse hækken er klippet inden midsommer.

   Hav det rigtig godt!
   Ulla

   Slet
 4. Ja der er da gang i noget hos jer, flotte hække og huset bliver sikkert også flot.
  Tak for solnedgangen :)
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må undskylde jeg stjæler din idé med solnedgangen, men det er nærmest umuligt at lade kameraet ligge, når himlen er så flot.
   Der er måske gang i lige lovlig meget hos os, men det meste klarer heldigvis sig selv. Og som Bamse siger, så sidder vi der lige midt i "nydningen".

   Rigtig god nydning hos dig!
   Ulla


   Slet
 5. Hej Ulla!
  Ser så frodigt och fint ut,är väldigt förtjust i det runda trädgårdslandet, så snyggt. Vacker solnedgång.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og du må have en rigtig god uge.

   Hilsner fra Ulla

   Slet