tirsdag den 8. juni 2021

Frodighed

Tidlig morgen i kolonihaven. En rigtig sommerdag er på vej og jeg prøver at nå en masse inden det bliver alt for varmt. Det vokser så hurtigt, at det fra nu af mest gælder om at holde ukrudtet nede, før det overtager hele haven, men heldigvis er det ikke kun græs og mælkebøtter der gror.

Den gamle Klematis er begyndt at tage klatrestativet i brug med sine mørke, blommefarvede blomster.


Porcelænsblomsterne fanger den tidlige sol 
 


ligesom kornellen med sine små hvide blomster. Bregnerne er så flotte her i starten af juni. Vinen er sprunget ud med fine blade og bagved er hvidløgene store og flotte. Morgenlyset sender et formildende skær over de grønne havegange, som er ved at blive dækket af græs og padderokker. Det er på høje tid med en lugning!3 timer og 3 trillebør-læs senere er det virkelig blevet for varmt, men i morgen er der atter en dag.12 kommentarer:

 1. Ja det er ikke nemt at nå det hele, men ved du hvad, det ser så godt ud. Jeg glæder mig over dine billeder og fortsætter med bekæmpelse af ukrudt, og afplukning af visne blomster i rhodoerne.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen jeg må give dig ret - selv ukrudt ser godt ud på billeder, og så længe det hele er så grønt og frisk... Men nu kniber det med at komme igennem gangene, så der skal vist tages et par maskiner i brug.
   God arbejdslyst hos dig!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Ja, det ser så godt ut etter tre timer med hard luking! Ugress vokser veldig godt nå i varmen :(
  Deilige bilder, og fint lys i de Ulla!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit! Der var virkelig et fint lys fra morgenstunden.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Dejlige billeder af en solbeskinnet kolonihave. Ukrudtet har virkelig taget fat de seneste dage, så sol eller ikke sol, noget må man jo gøre ved det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu ruller vi ærmerne op og tager fat! Det er jo det samme hvert år, og hvert år bliver jeg lige forundret over denne grokraft.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Sikke flotte billeder fra kolonihaven. Den ser så flot og frodig ud. Uha ja ukrudtet skal vi være efter hele tiden. Men sikke en tilfredsstillelse, når haven er ryddelig og pæn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er kamp til stregen, men som du siger, vinker belønningen i horisonten med en følelse af tilfredshed både med egen indsats og med havens udseende. Det er værd at tage med!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Det ser riktigt fint ut. Grönt och frodigt och ett vackert Gullregn.
  De senaste dagarna har varit väldigt varma, trodde åskan skulle komma, men det har bara kommit några små regnskurar.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marika!
   Ingen regn her men masser af sol og varme, og det nyder jeg, men jeg er ikke så god til at arbejde i varmen mere. Arbejdet må klares i morgen- og aftentimerne.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Tja ukrudt ser frisk grønt ud,, men det skal da væk inden det tager overhånd. Her er det skvalderkål der bliver bekriget. Det er mega stort i år.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ork ja, men skvalderkål har vi sandelig også i rigelige mængder, og der er i hvert fald visse områder, hvor det ikke skal være. Og du har ret, det er mega-stort i år, men jeg prøver at vælge mine kampe med en vis omhu:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet