tirsdag den 29. juni 2021

Stemningsbilleder

En dejlig weekend på Samsø i fint sommervejr giver naturligvis billeder i kassen, og jeg vil lave en lille stemningsreportage fra det smukke danske sommerland. Man kommer ikke udenom at havevandring og havehygge i Høneballehaven fylder en del, så lad os starte dér. Der er noget at se på allevegne, oppe og nede og midt imellem. Farver og flotte bladformer, blomster og bark, og fine kig under og over buskadser og bede.
- Og så er der jo ikke mindst rosenblomstringen, som er oppe på fulde omdrejninger nu.

Man bliver vist aldrig færdig med at studere Lisbeth og Bents have:) Her er noget for alle sanser, og det er helt trist man ikke kan formidle de mange dufte, som skifter mens man bevæger sig rundt. Selv med lukkede øjne ville denne have være en oplevelse.
   Vi var i godt selskab med en flok andre "havenisser" i Samsøs dejligste have, og havde det hyggeligt omkring kaffebordet også.


Resten af Samsø er nu også værd at besøge, for her er masser af variation samlet på et ret lille areal, og blæser det på den ene side af øen er der læ på den anden. Vi holdt os mest på "syd-øen" og besøgte naturområder med dejlig vegetation og skønne udsigter ved Vesborg Fyr, Stavns Fjord og Mårup Havn. Alle fine steder!Man kan nå meget på et par dage her på Samsø - og det gjorde vi - men alligevel kan man ikke lade være med at ønske sig tilbage igen. Det var en dejlig weekend!


16 kommentarer:

 1. Hej Ulla!
  Vilka vackra bilder från en vacker trädgård, finns så mycket att se där. Att gå på stranden och leta efter vackra stenar och snäckor, är bara härligt. Ser ut att ha varit en riktigt trevlig utflykt.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Hvis du kommer en tur til Danmark engang, så må du besøge Høneballehaven på Samsø, men resten af øen er også dejlig!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Så flotte stemningsbilder du viser, Ulla. Samsø ser ut som et eventyrsted. Lisbeths hage er jo et lite eventyr i seg selv. Nydelig farge på valmuene hennes :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit, det er et eventyrsted! Både øen og haven, så du har noget til gode:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Sikke smukke billeder fra Høneballehaven - ja, der er meget at kigge på! Og masser af inspiration til nye planter og træer :-) Resten af Samsø er også dejlig - fine steder I har besøgt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - der er jo nok at kigge på i haven, og så meget dejligt landskab udenom:) Man føler sig ganske enkelt velkommen.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Ja men dog - jeg troede, jeg skrev hos dig i morges. Sikken en masse fine billeder du har taget både her i haven og på øen. Det er sjovt at se det med en andens øjne. Vi har været til bisættelse i dag, men jeg så da selvfølgelig straks dit indlæg i morges.
  Dejligt at vide, at I ikke er færdige med Samsø endnu :)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå ja, det er jo ikke nemt at konkurrere med alle dine billeder, men vi ser måske ikke altid det samme alligevel. Bisættelser skal der også være plads til, selvom de ikke løfter humøret.
   Nej, Samsø bliver man vist ikke færdig med. Hvor mange år har I været der?:)

   Knus fra Ulla

   Slet
 5. Ja, tak for en hyggelig eftermiddag. Desværre skulle vi jo nå en færge... Du har fanget mange af de fine kik i Høneballehaven, men osse nogen jeg ikke lagde mærke til, sjovt. jeg tror der altid er noget nyt at finde i den have.
  Vi har været rundt på nordøen, men ikke sydøen. Det må vi gøre næste gang vi kommer derover.
  Og vi har fået ca 10 mm regn jubiii
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde Gunvor - dejligt endelig at mødes! Jeg tror du har ret, man kan altid finde noget nyt i den have, og vi ser nok også noget forskelligt alle sammen.
   Vi gjorde Nordøen sidste år - og der er jo også pragtfuldt, og man kan sagtens se de samme steder flere gange.
   Tænk at I har fået 10 mm. Her er det foreløbig blevet til 3 mm, og det meste fordamper fra bladene, så det er en ren narresut.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla
  Dejlige billeder fra Lisbeth og Bents have og det øvrige I nåede på Samsø.
  Tak for nogle hyggelige timer, desværre går timerne bare alt for hurtigt i havenørders selskab.
  Kh Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen tak i lige måde! Hyggeligt at ses under så dejlige forhold, men lidt ærgerligt at have en færge der skal nås. Høneballehaven er vist altid et besøg værd, og det er utroligt så fint Lisbeth og Bent holder det hele. Jeg er fuld af beundring.

   Hav det godt!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Dejlige billeder fra Høneballehaven og fra Samsø. Det er snart mange år siden vi var på Samsø og dine billeder frister til en ny tur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, lad dig endelig friste! Jeg kan kun give det hele min bedste anbefaling:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Fine billeder både fra haven og øen. Og samvær med andre haveinteresserede er altid godt.

  SvarSlet
 9. Mange tak - og Ja! En rigtig fin kombination alt i alt.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet