fredag den 25. juni 2021

Midsommer

Den skønne tid omkring Skt. Hans skal rigtig nydes, og i år fik vi lov at brænde bål igen. Sidste år var det for tørt og så var der jo alt det her med corona, så da måtte vi nøjes med et lille pandekage-bål på terrassen, men i år fik vi lige 10 mm regn i rette tid.


Vi nød bålet ved Jungshoved kirke med udsigt til Møn og Nyord. Mange mennesker var mødt op til en hyggelig stund med sang og musik, men da midsommer-visen var sunget gik bålet ud...


... det har vi ikke prøvet før:)Der blev hentet noget brændbar væske af en slags, og snart kom bålet i gang igen, mens månen kom frem i sin fulde størrelse og solen forsvandt bag ryggen på os. Vi sad så fint med min gamle far under en næsten lige så gammel tjørn, og vi nød varmen fra bålet og den stille aften ved vandet.Fuldmånen lyste med sin glitrende månebro, og gjorde aftenen til noget særligt.10 kommentarer:

 1. Så fine bilder fra deres St. Hans feiring, Ulla! Bålbrenning er så koselig, og fullmånen lagde også flott mønster i havet. Det var jo fint at din far også fikk være med :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en fin aften - og bålet blev også rigtig pænt efterhånden:)
   Fuldmånen var lige prikken over i'et.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Ja vi elsker vort land ved midsommer mest, men andre tider af året er nu også ok. Jeg holder meget af årstidernes skiften.
  Vi ses ja vi gør :)
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo dejligt når Skt. Hans-vejret arter sig, og man kan nyde ilden uden paraply og pels:) Vi er på din ø nu, næsten lige rundt om hjørnet, så vi ses!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Flotte billeder, ikke mindst det sidste. Sjovt i øvrigt, at I kunne kigge over til Nyord. Det er nemlig et navn, jeg udelukkende kender fra krydsogtværser. Pinligt,måske; men I kender sikkert heller ikke Agerø.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu er jeg ikke krydsords-løser, men det er da meget sjovt du kender navnet. Jeg tror vi har en del øer i dette land, så det er vel ikke så pinligt at man ikke kender dem alle. Jeg synes det er flot du kender Nyord!
   Ja, fuldmånen gjorde sig godt i det stille vejr.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Smukke billeder. Rigtig midsommer, vand, bål, og solnedgang,, man mindes sin spejdertid får hundrede år siden hihi.
  vi ses i morgen.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor! Vi er hjemme igen fra en herlig Samsø-weekend med mange oplevelser og planter(!) i bagagen. Dejligt besøg i Høneballehaven - og superhyggeligt at mødes med jer!
   Skt. Hans ved Jungshoved kirke er altid meget stemningsfuldt, men i år var vejret også med os, så det hjælper jo altid en hel del.

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Vad härligt med en Midsommarbrasa, det har jag inte upplevt här i Sverige, däremot hade vi det alltid i Finland. Vackra bilder och en skön stämning.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Her hører midsommer sammen med bål, så nu er vi tilbage på sporet igen efter coronaen. Der var virkelig en herlig stemning i det fine vejr!

   Tak i lige måde!
   Hilsner fra Ulla

   Slet