tirsdag den 1. juni 2021

Vi slutter i solskin

Foråret har budt på både sol og regn, blæst og kulde, men vi slutter af med et par rigtig dejlige sommerdage! Endelig kaffe på terrassen, endelig kom parasollen frem og endelig kunne vi tage på udflugt med madpakker og kaffe på termoen.Vi fejrede Johns fødselsdag i disse omgivelser på Møn. Det er de store kridt-bakker bagved klinten, som har så fin en flora, navnlig her i starten af sæsonen hvor akelejer, blå hør og orkidéer blomstrer. Høvblege hedder området, og på Kongsbjerg er man hele 137 meter over havet. Havet kunne vi desværre ikke se på grund af havgus, men her i bakkerne skinnede solen og varmede godt.Hjemme på terrassen var der lagkage og mere kaffe, og det var en fornøjelse at kunne sidde ude og slappe af ovenpå "bjergbestigningen" på Møn. 
   Her kommer forårets sidste havebilleder. Vi har nydt alle frugttræerne i maj, men nu er de sidste blomster ved at drysse af, og vi følger Hosta og bregner, som ruller sig ud med friske blade, og Viburnum Mariesii med en flot blomstring.Jeg har fået fyldt det store hul vi fik lavet, da vi fjernede blodribsen, med kompost, så nu er det klar til plantning efterhånden som jeg kan skaffe de planter jeg har besluttet mig for. I dag satte jeg en hel masse små bladbeder her og i andre områder af havens bede, hvor der var langt mellem stauderne. Der er både røde, grønne og gule bladbeder, så de skulle kunne give et godt supplement til bunddækket i år.


Solen har fået magt, og nu går vi optimistisk ind i sommeren. Haven er i fuld gang og hvis vejret giver os muligheden skal vi nok tilbringe megen tid her med både arbejde og afslapning de næste måneder.

Første sommerblomst bliver bonderosen og silkepæonerne er lige i hælene.
Hvis vi nu er rigtig heldige bliver forårets afslutning til et godt varsel om en sommer med varme, sol og regn i passende mængder. Rigtig god sommer!P.S. Hvorfor dælen kan jeg nu ikke skifte min header ud? Er der mon andre der har haft problemer med de nye "forbedringer" i programmet?

20 kommentarer:

 1. Det ser ud til at være en dejlig tur til Møn, jeg har hørt om en blogger mere, der tog på tur til Møn, det er åbenbart der I tager hen fra Præstø :)
  Mariesii er så skøn, min står også i fuldt flor nu. Gad vide hvilket træ, du har valgt, det er spændende.
  Jeg har ikke problemer med at skifte headeren, jeg går ind i Layout og finder billedet, trykker på fjern og sætter et nyt ind, men det er nok også det, du gør.
  Den 26.6. får vi besøg af to, der kommenterer på min blog, hvis I har tid og lyst er I også velkomne, mon ikke jeg har lidt planter, du kan bruge.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Møn er altid god for en udflugt, for her finder du alle slags natur samlet på ét sted, og der er altid læ på den ene eller anden side af øen.
   Sidste år var der 2-3 blomster på vores Mariesii, så den har taget proppen af i år - bare dejligt! Kan du se den hvidkantede Hosta under busken? Den sammensætning er jeg meget tilfreds med, og den er naturligvis helt tilfældig:)
   M.h.t. headeren gør jeg også som du beskriver - normalt, men nu er der sket et eller andet underligt som jeg må have min nevø til at kigge på...
   Der kommer snart et indlæg med det nye område, for jeg fik det plantet til i går. Helt mirakuløst havde planteskolen alt hvad jeg gerne ville have.

   Lyder som en rigtig hyggelig idé med d. 26. juni! Lad mig vende tilbage når vi nærmer os lidt mere, jeg har jo dit tlf.nr.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
  2. Ja det ser fint ud med hostaen under Mariesii.
   Du vender bare tilbage, det kunne være skønt at have din e-mail, så vi ikke behøver at skrive på bloggen. lisbethklastrup@gmail.com

   Slet
 2. Jeg tar det siste først. Min header krympet veldig da jeg skulle bytte header sist. Google vil nå ha betalt for bilder, mail og det en bruker google til. Jeg gikk til slutt inn på en avtale med å betale for to år, for jeg hadde brukt opp min gratis kvote som en hadde der før. Fra 1. Juni blir bilder gjort mindre, og jeg vet faktisk ikke om alt dette de har begynt med nå. Jeg får byttet header, men den er som du ser på min blogg krympet veldigbi forhold til den størrelsen den hadde før. Google er sikkert i pengemangel... :(

  Det er deilige bilder du viser, og jeg begynte å tenke lit på navnet du skriver i bloggendin, nemlig Kongsbjerg. Det er identisk navn på det som er min hjemby, nemlig Kongsberg. Det er to skrivemåter, men som betyr det samme. Kongsberg ble grunnlgt av Christian IV, så det er nok egentlig helt likt. Morsomt :)
  Til lykke med John! Ja, nå er det deilig å sitte ute. Jeg har vært ute i hele dag, og savnet ikke regnet ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg har godt lagt mærke til din header var krympet, og undret mig over det. Nu kan jeg også selv kun sætte et lille billede på og så er det jo ikke så spændende mere. Tror dine problemer med betaling for billeder hænger sammen med du har dine billeder liggende "i skyen" - eller på Nettet. Mine billeder ligger på min egen computer - og der ligger de godt:)
   Google i pengemangel - tsk-tsk!

   Det højeste punkt på Møn må naturligvis have et kongeligt navn, selvom vores bjerge er lige til at grine af for en nordmand. Sjovt du kommer netop fra Kongsberg! Det er der sølvminerne ligger så vidt jeg husker.

   Nej, vi savner heller ikke regnen her!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
  2. Google mangler nok ikke penger nei ;)
   Du har helt rett, sølvgruvene ligger på Kongsberg. Hva du vet, Ulla! :)

   Slet
 3. Dejlig tur til Møn. Der har vi osse været et par gange, Men vi var ikke på Høvblege. Sidst var det nu godtnok i et efterår, og det var surt og tåget. Lidt ærgerligt.
  Ja nu stråler haverne. og det er bare om at nyde det hele. Herligt med et helt nyt stykke bed at lege med.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan virkelig anbefale et besøg på Høvblege her i starten af sæsonen, hvis du får tid.
   Det nye stykke bed er plantet til i går, så der kommer snart et nyt indlæg:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Flotte orkideer, I mødte på jeres udflugt. Bonderoserne er nu lige så flotte - og tidlige. Vores viser ikke engang farve endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen dog, er vi foran med bonderoserne... Vi plejer vist ikke at være foran med noget som helst. Området på Møn er virkelig en botanisk perle, for dem der sætter pris på den slags.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Flotte billeder fra Møn og fra haven. Den røde bonderose ser fantastisk ud med alt det grønne omkring sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Sydney! Ja, det grønne er godt for meget, og bonderosens røde farve er svær at passe ind i andre farver. Den er så forbasket rød:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Så fina bilder du visar. Mysigt med en utflykt, att få fira födelsedag omgiven av orkidéer är inte illa.
  Så mycket som kommit igång i din trädgård, 'Mariesii' är en favoritbuske och din pion magnifik. Och så kul det blir att se vad du kommer att plantera efter blodripsen.
  Måste också säga att er utsikt från trädgården ut mot de omgivande fälten är så vacker!

  Allt gott! Ulrika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Ulrika! Jeg kan sige at vi dagligt glæder os over vores omgivelser, og nu er vi også blevet meget glade for haven. Der er sket meget de sidste par år.
   Blodribsen gav plads til en ny plantning, og den vil jeg snart fortælle om.
   At fejre fødselsdag i den store natur er dejligt, og vi har flere gange fejret John på den måde. Der vokser flere slags orkidéer i dette område og de er altså bare fine!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Hej Ulla

  Imponerende orkideer fra Møn - er det mon den sjældne Horndrager - Anacamptis pyramidalis?
  Det er bare så godt med ledig bar jord.)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er flere arter af orkidéer i området på Høvblege og lige nu er det den store gøgeurt der dominerer, men den er virkelig også en ordnetlig basse, så man kan ikke komme til at overse den.
   Den ledige jord er allerede ikke ledig mere, men mere om det ved en senere lejlighed...

   I lige måde!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Hej Ulla!
  Låter som en trevlig utflykt. Riktigt vacker orkidé. Det växer fint i din trädgård. Pionen är både stor och vacker. Den är tidigt ute. Mina är alla utom en av senare sort, hos dottern blommar flera också tidigt.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en dejlig dag i fin natur! Haven er i topform lige nu hvor vi har fået masser af regn - og nu varme. Jeg skynder mig at nyde det inden sneglene tager fat:)

   Du også!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Tillykke til John med fødselsdagen!
  Høvblege er et ukendt område for mig, men det lyder fantastisk spændende. Der kunne jeg godt tænke mig at gå en tur. Når man kommer til andre egne af landet finder man ofte blomster, som man ikke kender fra sin “egen” grøftekant eller eng.
  Dengang vi havde køkkenhave, dyrkede vi altid bladbeder. Jeg har kun tænkt på dem som en køkkenurt, jeg har aldrig overvejet dem som prydplanter. Men nu har jeg googlet dem og set de forskellige flotte farver, der fås. Det lyder som en udmærket ide, at bruge dem til at udfylde huller i bedene.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elna, jeg giver din hilsen videre.
   Jeg tror de fleste ville finde dette område spændende, men særligt hvis man har en interesse for planter er det ret unikt. Det er jo næsten rent kridt disse planter skal kunne trives i, og her er mange arter som kun findes her.
   Bladbeder er jo en dejlig nem urt at dyrke, og selvom vi ikke spiser alverden, så nyder vi de fine blade som er så smukke i modlys og også anvendelige i buketter. Nu skal de afprøves som bunddækkere:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet